Skip to main content

SGZE

WAAROMMEN IS SUNNYGREEN NIET AANGESLOTEN BIJ SGZE?

Bij Sunnygreen krijgen we vaak de vraag of wij aangesloten zijn bij de SGZE (Stiching Garantiefonds ZonneEnergie). SGZE is een garantiefonds waar sinds 2014 nog maar 47 van de 2300+ zonnepaneelinstallateurs in Nederland zich bij hebben aangesloten.

Om lid te worden van de SGZE als zonnepaneelinstallateur, zijn er slechts enkele vereisten waaraan je moet voldoen. Hoewel deze vereisten niet bijzonder streng zijn, zitten er hoge kosten aan het lidmaatschap.

Voor elke woning waarop je zonnepanelen installeert, moeten wij als installateur ongeveer 200 euro betalen aan de SGZE. Een aanmelding bij de SGZE zou moeten leiden tot een positieve reputatie voor de zonnepaneelinstallateur, terwijl de SGZE niets extra’s biedt, wat wij zelf niet al bieden.

AANBETALINGSGARANTIE

De SGZE zorgt ervoor dat als een installateur failliet gaat, je 30% van uw aanbetaling terugkrijgt tot een maximum van €3000. Bij Sunnygreen doet u geen aanbetalingen en wordt er pas een factuur opgemaakt nadat uw systeem werkend is opgeleverd. De meerwaarde van de SGZE is hierin dus niet van toepassing op onze levervoorwaarden.

FABRIEKSGARANTIE

De SGZE garandeert dat er in de toekomst aanspraak gedaan kan worden op de fabrieksgarantie. Sunnygreen werkt alleen maar met Tier 1 klasse materiaal en koopt uitsluitend in bij erkende leveranciers met groothandels in Nederland. Dit resulteert erin dat u altijd fabrieksgarantie heeft op uw installatie. Mocht Sunnygreen de aanspraak op fabrieksgarantie niet kunnen verzorgen, dan zal de fabrikant altijd defecte onderdelen vervangen onder de fabrieksgarantie. Ook hierbij is er geen meerwaarde voor een tussenkomst vanuit de SGZE.

GESCHILLENCOMMISSIE

Als u in een conflict raakt met uw installateur, kunt u beroep doen op de geschillencommissie van de SGZE. Zij zullen dan middels een klachtenformulier de communicatie rondom uw project doorsturen naar de stichting. Bij Sunnygreen staat uw tevredenheid centraal en zullen wij service en klantvriendelijkheid altijd vooropstellen. Mocht je ergens niet tevreden over zijn, dan zetten wij alles op alles om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Wij hebben om deze redenen ervoor gekozen om geen lid te worden van de SGZE.  De waarde weegt niet op tegen de extra kosten. de SGZE is een garantiefonds en zegt niets over de kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van de deelnemende installatiebedrijven. Iets wat wij bij Sunnygreen wel bieden!

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Scan the code
Welkom 👋
Kunnen wij u ergens mee helpen?