Skip to main content

Installatieproces

Uw reis naar duurzame energie in 6 stappen

Bij het overwegen van zonnepanelen komt er veel op u af. Om het proces overzichtelijk en transparant te houden, hebben we het opgedeeld in heldere stappen. Van het eerste contact tot de uiteindelijke installatie en daarbuiten, wij begeleiden u op elk moment. Hieronder vindt u een samenvatting van hoe wij te werk gaan en wat u kunt verwachten bij elke fase van uw zonne-energie avontuur.

Stap 1: Persoonlijk aanbod

Wij starten het proces met een vrijblijvend adviesgesprek waarin uw wensen centraal staan. Deze wensen worden nauwkeurig vastgelegd zodat we een duidelijk beeld hebben van wat u voor ogen heeft. Als u tevreden bent met wat we besproken hebben, sturen wij u een definitieve offerte toe. Na uw akkoord gaan we zonder enige vertraging voor u aan de slag. Wij zorgen ervoor dat u betrokken blijft bij alle fasen van het proces.

Stap 2: Schouwmoment

Samen met u plannen we een moment voor een schouw. Tijdens dit bezoek bekijken we de locatie, maken we foto’s van de huidige situatie en bespreken we in detail hoe de zonnepanelen geplaatst zullen worden. Ook de route van de benodigde kabels wordt in overleg met u vastgesteld. Dit zorgt voor een gestroomlijnd plan dat aan uw verwachtingen voldoet.

Stap 3: Installatiedatum Plannen

Na het gedetailleerde schouwbezoek gaan we samen met u zitten om een installatiedatum vast te leggen. Wij begrijpen het belang van een vlotte voortgang en streven ernaar om niet alleen te voldoen aan uw tijdlijn, maar ook om eventuele ongemakken tot een minimum te beperken. Daarom proberen wij altijd om de installatie idealiter binnen 2 tot 4 weken na de schouw af te ronden, rekening houdend met uw beschikbaarheid en eventuele voorkeursdagen.

Stap 4: Installatiedag

De dag waarop uw zonnepanelen worden geïnstalleerd, is een belangrijk moment. Op de afgesproken dag en tijd arriveren onze gecertificeerde monteurs, volledig uitgerust met de nodige gereedschappen en materialen. Met de bevindingen van het schouwbezoek en het schouwformulier nauwkeurig in hun bezit, combineren ze hun jarenlange ervaring en technische expertise om ervoor te zorgen dat de installatie vlekkeloos en efficiënt verloopt.

Stap 5: App Installatie

In dit digitale tijdperk willen we dat u in realtime kunt genieten van de voordelen van uw investering. Daarom ondersteunen wij u niet alleen bij het fysiek installeren van de zonnepanelen, maar ook bij het opzetten van de digitale tools die daarbij horen. Na de installatie leiden wij u door het proces van het downloaden, installeren en configureren van de bijbehorende app. Met deze app heeft u direct inzicht in de energieopwekking van uw panelen, waardoor u uw energieverbruik en besparingen gemakkelijk kunt volgen.

Stap 6: Betaling

Voor ons is het essentieel dat elke klant tevreden is met de geleverde diensten. Daarom hanteren we een transparant betalingsbeleid. U ontvangt een gedetailleerde factuur pas nadat alle werkzaamheden zijn voltooid. We willen dat u de tijd heeft om alles te beoordelen en ervoor te zorgen dat alles aan uw verwachtingen voldoet. Pas wanneer u volledig tevreden bent, vragen wij u om de factuur te voldoen. Dit is een teken van ons vertrouwen in de kwaliteit van ons werk en onze toewijding aan klanttevredenheid.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er tijdens het schouwbezoek?

Tijdens het schouwbezoek beoordelen we de locatie, maken we foto’s van de huidige situatie, bespreken we de gewenste ligging van de zonnepanelen en bepalen we samen de kabelroute. Dit stelt ons in staat om een gedetailleerd en efficiënt installatieplan op te stellen.

Hoe snel na het schouwbezoek kan de installatie plaatsvinden?

We streven ernaar om de installatie idealiter binnen 2 tot 4 weken na de schouw te voltooien, afhankelijk van uw beschikbaarheid en onze planning.

Wie voert de installatie uit?

Onze gecertificeerde monteurs, die uitgebreide ervaring en expertise hebben in het veld, zullen de installatie uitvoeren. Ze gebruiken het schouwformulier als leidraad om te zorgen voor een naadloze en correcte installatie.

Wat als ik niet tevreden ben met de installatie?

Uw tevredenheid is onze hoogste prioriteit. Als u zorgen of klachten heeft, neem dan onmiddellijk contact met ons op zodat we eventuele problemen kunnen aanpakken en oplossen.

Hoe werkt het betalingsproces?

U ontvangt de factuur pas nadat alle werkzaamheden naar tevredenheid zijn afgerond. We willen dat u tevreden bent met het geleverde werk voordat u betaalt. Zodra u alles heeft gecontroleerd en tevreden bent, kunt u de factuur voldoen.

Werkt de app met alle smartphones en tablets?

Ja, de app is ontworpen om compatibel te zijn met de meeste moderne smartphones en tablets. Tijdens de installatiesessie van de app begeleiden we u bij het downloaden en instellen, zodat u meteen kunt beginnen met monitoren.

Krijg ik ondersteuning of training voor het gebruik van de app?

Ja, na de installatie van de zonnepanelen begeleiden we u bij het downloaden en instellen van de app en beantwoorden we eventuele vragen die u heeft over het gebruik ervan.

Open chat
1
💬 Hulp nodig?
Scan the code
Welkom 👋
Kunnen wij u ergens mee helpen?